Huhuilua

Please note, that in most cases you will find also text in English after the Finnish one.


Vuoden vaihteessa valmistui muistohelmiä rakkaiden nelijalkaisten muistoksi.

Puikkopiika

10.09.2023

Käsin tekemisen ilo ei useinkaan synny ilman välineiden säilyttämisen tuskaa. Erehdyin avaamaan neulelaatikon, jossa puikkojen taisto tilasta kävi kiivaimmillaan. Sukkapuikot oli kätevä niputtaa. Sen sijaan pyöröpuikot olivat kehittäneet itselleen aika uskottavan syherön.

Tuskin kenellekään on enää epäselvää, miksi samaa käyttistä ja salasanaa ei kannata käyttää monessa eri paikassa. Mutta. Sen vuoksi käyttiksiä ja salasanoja kertyy aikojen kuluessa pitkäksi listaksi ja/tai lappusille. Parhaasta tahdosta huolimatta muistiin merkitty ei syystä tai toisesta siirry salasanasäilöön muiden joukkoon. No, näin muistutuksen...

Muistohelmi

14.01.2023

Muistohelmi säilyttää muiston kirkkaana ja kulkee helposti mukana arjessa.

Lankakerien loput ovat ehtymätön luonnonvara. Paksuja, ohuita, pörröisiä tai silkkisiä kertyy hiljalleen pusseihin ja purnukoihin. Niistä olisi hyvä tehdä jotain järkevää ja tarpeellista, mutta sekalainen kokoelma langanloppuja rajoittaa mahdollisuuksia.

Tähän aikaan vuodesta värien, muotojen ja tuoksujen runsauden ansiosta tekeminen ja ideointi on suorastaan helppoa. Tässäpä iloksi uusimmat pioni-helmet.

Joskus pieni asia ärsyttää säännöllisesti, mutta aikaa sen ratkomiseen oikein tunnu löytyvän. Vaikka harmi on pieni, niin siihen törmää jatkuvasti. Viereisessä kuvassa pikkuriesa ympyröity punaisella :D