Virkistystä virkaten

28.07.2022

Virkattu vesipullopussi.

Lankakerien loput ovat ehtymätön luonnonvara. Paksuja, ohuita, pörröisiä tai silkkisiä kertyy hiljalleen pusseihin ja purnukoihin. Niistä olisi hyvä tehdä jotain järkevää ja tarpeellista, mutta sekalainen kokoelma langanloppuja rajoittaa mahdollisuuksia.

Kesäaikaan mukana menossa on usein vesipullo. Sille ei aina löydy tilaa kassista tai kylmän pullon pinnalle tiivistyvä kosteus ei ole toiveseuraa laukun muulle sisällölle. Tarvetta olisi siis pullopussukalle, jonka saisi helposti kiinnitettyä laukun ulkopuolelle ja siinä keikkuessaan pussukka voisi olla myös silmänilo.

TADAA! 

Viereisessä kuvassa näet ratkaisun. Virkattu pullopussi lenksuineen ja koristeruusuineen - punainen kukka, siniset lehdet. Kuvan pussi on mitoitettu 0,5 litran limupullolle.

Pestävä ja kestävä! Tarvittaessa koristeet, nauhat ja kovat osat on helppo irroittaa pesua varten.


VIRKATUN PULLOPUSSIN ANATOMIA

  • Umpirengas klipsiä tai karabiinihakaa varten.
  • Kiristysnauha liukulukolla sulkee pussin suun tiukasti pullonkaulaan. Reunuksen tumma väritys on armelias satunnaisille huulipunakosketuksille.
  • Nauha toimii tarvittaessa kahvana.
  • Pohjaosan tumma väri pysyy siistin näköisenä pitkin päivää.
  • Verkkomaisesti toteutettu pussi mukautuu eri pullomalleihin melko joustavasti.

Käytetyn langan mukainen pesu on sallittu ja myös suotavaa pitkän käyttöiän saavuttamiseksi. Ja kun loppu häämöttää, niin kaikki osat on helppo irrottaa ja kierrättää asianmukaisesti.

Verkkomaisella virkkausmallilla on mahdollista käyttää lankaa taloudellisesti. Erityisesti nyt, kun tavoite on hyötykäyttää langanloppuja eikä päätyä ostamaan lisää sen loputtua kesken.

OHJEET?

Täydennän ohjeet tänne syksyn aikana. Tavoitteena on miellyttävän käytettävyyden lisäksi varmistaa soveltuvuus eri valmistajien pulloille. Tässä vaiheessa muistiinpanot kaipaavat selkiyttämistä, koska prosessiin sisältyi jokunen "virkkaa, testaa ja pura" -vaihe. Samalla teen ohjeen myös pienemmälle 0,33 litran limupullolle.