Valon taika - Magic of light

18.08.2021

Valo on kaiken perusta. Se antaa sekä elämän, että tahdistaa valveen ja unen. Oma ympäristö on mahdollista nähdä erilaisten pintojen heijastaman valon ansiosta. Mutta innostavinta on nähdä mitä tapahtuu silloin, kun valo kulkee esineen läpi - miten valonsäde taittuu, hajaantuu, yhdistyy ja löytää kaikki pienet värihaituvat ja ilmakuplat.

Valon ja lasin maaginen vuorovaikutus on pitänyt minua tiukassa otteessa jo vuosia. Matka on ollut huima. Tulevan syksyn aikana jaan elämykseni ja oivallukseni, joista on ollut paljon iloa.


LIGHT is everything. Light gives us life and light synchronizes rhythm for wakefulness and sleep. We are able to see our environment thanks to the light reflected by different surfaces. But the most inspiring things is to see what happens when light passes through an object. How a beam of light refracts, scatter, merges, and finds all the small air bubbles inside.

The magical interaction of light and glass has kept me in a tight grip for years. The journey has been tremendous. During the coming fall, I will share my experiences and insights that have given me many moments of pure joy and admiration for nature phenomenon.